dissabte, 17 de desembre del 2016

TARDIU

Font Roja. Alcoi.

A propòsit del fet que quasi arribant a l’hivern, no fa fred, gens ni mica, i em veig en Nadal amb màniga curta, he recordat que fa unes setmanes, em van enviar un whatsapp on m’informaven del naixement d’una nova estació: el “veroño”, mitad verano y mitad otoño.
Jo l’he traduït com “tardiu”, meitat tardor meitat estiu.
Ja fa uns quants anys que la temperatura ambient ha pujat de tal manera que, almenys per ací, gaudim o patim, mai no se sap, d’un temps en el qual es pot esquiar en biquini, fer surf amb bufanda, banyar-se en les platges en desembre i a casa, conviure amb el ventilador i l’estufa.
És veritat que les fulles canvien de color i cauen, que els dies són curts i alguns grisos, però fred? Gens. Potser a les nits una mica de frescor. Així, al carrer, veiem de tot, gent amb anorac a la vora d’altra en mànigues de camisa. És el temps dels armaris abarrotats de roba on es barregen els abrics amb les samarretes de tirants, perquè mai saps si demà farà una calor de por o bufarà un vent del dimoni i cal tindre-ho tot a mà.
En aquell whatsapp acabaven dient: en veroño, vístete como te salga de...
Jo dic per acabar: al tardiu vestiu amb el que vos surta de... l’armari.
No li he trobat rima!

16 comentaris:

  1. Al tardiu vesteix com vulguis i... surt del niu!

    Bona nit Mari :)

    ResponElimina
  2. Sí, sembla que cada vegada costa més que arribi l'hivern. A vegades, tot i que pugui fer alguna setmana de calor forta al maig o juny, sembla que es retarda més l'arribada de la calor de l'estiu.

    ResponElimina
  3. Per aquí dalt em sembla que ho tenim una mica més clar. Aquest any fa més fred que el passat, has de sortir amb jaqueta, quan cau el sol segur. No et dic que quan estàs a les hores de sol no sobri la roba, però estem a una tardor clara, no com l'any passat que realment no vam passar hivern. Veurem si aquest any en tenim o no.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ací la tardor es veu en els colors de les fulles dels arbres que per cert encara, a les portes de l'hivern, no han acabat de caure, però res més. Encara que avui plou. És un goig veure ploure després de molt de temps.

      Elimina
  4. El que negui el escalfament global que s'ho faci mirar.
    La tardor i la primavera queden desdibuixades, ara seran el tardiu i la hivernera, mitat hivern i mitat primavera.
    ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona idea, he he. Dels Nadals amb neu, ja ni me'n recorde. Si de cas fa fred a partir de febrer i recorde que la meva avia deia:"En febrero busca la sombra el perro". Doncs ara no.

      Elimina
  5. M'ha agradat molt la paraula tardiu i també la hivernera de la Glòria.

    Ens hem d'adaptar al que hi ha, quina altra cosa podríem fer?
    El tardiu, també té alguns avantatges i sovint és prou agradable, lluny de les calorades excessives i amb el bon temps còmode i pràctic. I estalviem en calefacció!!!

    Bona entrada a la hivernera, doncs, que ja falta poc!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la veritat és que la temperatura és molt agradable, sobretot per a mi que no m'agrada el fred. I sí, estalviem en calefacció!!

      Elimina
  6. Hola Mari, diuen que la setmana que bé farà el fred que toca, però no sé si m'ho acabo de creure. A mi també m'agrada el fred, però sense vent!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, esperem que en faça. De moment ací ha estat plovent i molt tot el cap de setmana. Una bona notícia tenint en compte la sequera que patim.

      Elimina
  7. molt divertit m'agrada el teu tardiu ... avere el tardiu fa l'ull viu, per tardiu no cacis cap perdiu,...per tardiu ni meu ni piu

    que et sembla?

    ResponElimina
  8. Sempre es podria intentar canviar l'ordre de la frase: "Al tardiu, amb el que vos surta del ... vestiu". :-))
    És cert el que dius d'aquest canvi general de temperatura; amb tot, com que sóc una persona molt fredolica ja m'està bé.
    La imatge que ens regales és bellíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he. Està molt bé. Ara ja s'acomiadem del tardiu. Vorem si li donem la benvinguda a l'hivernera com diu Glòria.

      Elimina